Wie zijn wij

Roofoto Rooss Rodenburg: Ik werk als Universitair Docent bij de Universiteit van Amsterdam aan de afdeling Pedagogische Wetenschappen. Als Universitair Docent ben ik o.a. gespecialiseerd in de behandeling van gedragsproblemen en trauma bij kinderen met epilepsie en in het verminderen van opvoedingsstress. Daarnaast onderzoek ik huilen en slapen bij jonge babies en kinderen. Ik ben moeder van twee dochters en een zoon. Mijn tweede kindje was ontroostbaar vanaf dat ze 8 weken oud was. The Happiest Baby heb ik succesvol bij haar toegepast en dit heeft de opmaat gevormd naar mijn onderzoek naar huilen en slapen bij jonge kinderen en het aanbieden van The Happiest Baby Workshops.

Sophie Rodenburg: Ik ben verloskundige met een ruime ervaring en expertise in de eerstelijns-verloskunde en als klinisch verloskundige. Ik ben moeder van een dochter van 3,5 jaar en een jongetje van 1,5 jaar. Het krijgen van een kindje is een bijzondere en overweldigende ervaring, maar de eerste periode (12-16 weken) die daarna volgt, is mogelijk nog overweldigender.  Helaas heb ik vaak van jonge ouders te horen gekregen dat zij hun (huil)baby maar moesten laten huilen, dat dit huilen een fase is, het erbij hoort en vanzelf weer over gaat.

Dit advies is tegenstrijdig, niet meer van deze tijd en het gaat tegen je gevoel in jouw kwetsbare kleine baby te moeten laten huilen en als professional vind ik dat daaraan iets gedaan moet worden! 
Een gebruiksaanwijzing hoe je baby ‘werkt’  die maak je uiteindelijk zelf en de methode van The Happiest Baby is daarbij een geweldige ondersteuning! Het is fantastisch als je zelf je baby kan kalmeren, troosten en langer laten slapen, je voelt je ‘on top of the world’ als je dat in de vingers hebt. Voorop staat dat het huilen echt binnen enkele seconden tot minuten stopt en dat is fantastisch. Er komt rust, er wordt geslapen en er is meer tijd voor elkaar. Het echte genieten kan beginnen!
Ik heb de methode ook bij mijn eigen kinderen toegepast en zij hebben beiden daardoor weinig gehuild, slapen goed en waren altijd snel te troosten met de karp-methode. Het raakt me elke keer weer om te zien dat een ontroostbare baby door middel van de 5 magische stappen tot een diep tevreden baby transformeert!

Mijn missie is dat de Karp-methode in Nederland opgenomen kan worden in het reguliere zorgaanbod en dat iedere ouder er kennis mee kan maken-en toe passen. Op naar zoveel mogelijk vrolijke baby’s en vrolijke ouders! De Vrolijkste Baby hebben wij opgericht omdat iedere (aanstaande) ouder die daaraan behoefte heeft met de Karp-methode kennis moet kunnen maken en voor iedere ouder die de Karp technieken in de cursus wil leren. De Happiest Baby maakt de eerste drie maanden blijer, rustiger, en uitgeruster!